Як приготувати суші Урамакі в домашніх умовах?

Як приготувати суші Урамакі в домашніх умовах? festival sushi

Приготувати суші Урамакі вдома досить легко. Почніть з приготування рису для суші. Рис має бути приправленим і кімнатної температури. Поки рис остигає, приготуйте начинку, яка вам найбільше до смаку.

Прочитайте

Як правильно приготувати рис для суші?

Загорніть бамбуковий килимок харчовою плівкою. Тепер покладіть лист норі на бамбуковий килимок шорсткою стороною вгору. Змочіть руки, візьміть середню кульку приправленого рису та рівномірно розподіліть її по листу норі. Але залиште приблизно два-три сантиметри зазору на верхньому кінці, подалі від вас. Поверх рису посипте трохи підсмаженого насіння кунжуту для хрусткої текстури.

Урамакі можна приготувати як великі, з цілого листа норі, так і маленькі, з половини листа норі. Щоб приготувати маленькі роли, розріжте лист норі навпіл. Покладіть половину листа горизонтально блискучою гладкою стороною на килимок. Але рис потрібно розподілити так, щоб він виступав на один сантиметр більше за лист норі із сторони далі від вас. Начинки потрібно класти менше, ніж звичайно. Такий рол буде компактний і шматочки можна їсти не відкусуючи, а цілком.

Покладіть одну руку на рис, другою рукою підніміть лист норі та переверніть його. Тепер розкладіть начинку по горизонтальній лінії на голому листі норі до краю, який ближче до вас. Помістіть великі пальці під бамбуковий килимок і скрутіть суші. Загортаючи злегка натискайте, щоб отримати компактну форму. Тепер візьміть гострий ніж, змочіть лезо і наріжте рулон на однакові шматки. Подавайте з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром.

Якщо ви хочете зробити рол урамакі більш ситним і візуально приємним, ви можете додати трохи начинки поверх рису для суші. Ідеї ​​для начинки включають скибочки авокадо, скибочки сирого лосося, тобіко або масаго.

Радимо спробувати

Смажені роли вдома

Цікаві факти про Урамакі

  • Урамакі був винайдений, щоб приховати лист норі всередині рису для суші, щоб зацікавити західних клієнтів, які не були знайомі з водоростями.
  • Урамакі можна зберігати тривалий час, адже, оскільки норі заховано всередині, воно не розколеться, на відміну від макі.
  • Шеф-кухарі додають різні начинки поверх суші-ролу, щоб зробити його більш привабливим.
  • Шар рису для суші на зовнішній стороні булочок урамакі часто покривають підсмаженим насінням кунжуту або масаго , щоб зберегти форму.

Читайте також

7 цікавих фактів про суші
,