Соус Теріяки. Рецепт


Традиційний та дуже популярний японський соус Теріякі люблять як із суші, так і з іншими стравами. В Інтернеті пропонуються різні варіанти приготування. Представляємо два рецепти на ваш вибір, вони відрізняються деякими інгредієнтами та часом приготування.

Як приготувати соус Теріяки

Перший спосіб:

Складові:
Соєвий соус 135 г
Вино біле 135 г
Вино Мірін 80 г
Цукор 135 г
Мед 40 г
Часник 30 г
Імбир 60 г

У сотейнику змішайте соєвий соус, вино Мірін, вино біле, цукор та мед. Поставте суміш на плиту, при постійному помішуванні доведіть докипіння, щоб цукор і мед розчинилися в рідині.

За допомогою ножа роздавіть часник на шматочки або наріжте невеликими кубиками, а корінь імбиру – тонкими слайсами. Додайте в киплячу соусну рідину. Зменшіть температуру до мінімуму для поступового випаровування алкоголю.

В результаті випаровування обсяг соусу має зменшитися на чверть. Після цього процідіть із видаленням часнику та імбиру і ви отримаєте готовий до вживання продукт – соус Теріякі. Охолодіть до кімнатної температури, адже це відбивається на консистенції – соус стає густим і тягучим, тобто саме таким, яким і має бути згідно з класичною рецептурою.

Прочитайте

Як приготувати рол цезар
Другий спосіб:

Складові:
Соєвий соус – 200 мл.
Часник – 6 зуб.
Імбир – 40 гр.
Цукор – 100 гр.
Мед – 2 ст.л.
Винний оцет – 2 ст.л.
Вода – 200 гр.

Змішайте в сотейнику всі ці інгредієнти та варіть 5 хв. Процідіть і вилийте суміш назад у сотейник. Потім додайте кукурудзяний крохмаль – 25 гр. насамперед розбавлений водою. Доведіть до кипіння та остудіть.
Смачного!